Facebook
Google+
Pinterest
Youtube
2016. 01. 01.

Anyagleadási útmutató

Anyagleadási útmutató

Fájlformátum: Nyomdakész CMYK Composite PDF ( függetlenül attól, hogy milyen technológiával kerül gyártásba, szita, ofszet ill. digitális nyomtatás ).

Betűtípusok - Fontok: A fájlban lévő összes betűtípus (font) legyen beágyazva.

Szöveg: A leadott anyagot nem feladatunk elolvasni, természetesen a szembeötlő hibák esetén - ha észrevesszük - szólunk. Minden esetben biztosítjuk az első nyomat jóváhagyását, ha kérik. A tartalmi és nyelvtani hibákért, hozott anyagnál ill. a korrektúra elfogadása után nem áll módunkban reklamációt elfogadni.

Képi állományok: CMYK, 300 DPI, lehetőleg nem jpg tömörített fájlok.

Színek: PANTONE színek megadásánál figyelembe kell venni a digitális technológia korlátait. Ebben az esetben az indulóívet kérjük jóváhagyni, ellenkező esetben szín nem egyezés esetén reklamációt nem tudunk elfogadni. Direkt színek esetén csak a nyomásra kerülők legyenek megadva az anyagban.


Forma lakk ( UV-lakk ) ill. a stancszerszámhoz tartozó színkivonatot külön rétegeként kérjük kezelni ( direkt színként ) .

Oldalak: Az anyagon minden esetben szerepeljenek, vágójelek. Ha utófeldolgozásra is szükség van akkor hajtás, biegelés, perforáláshoz tartozó jeleket is kérjük szerepeltetni.

Nagyobb terjedelmű kiadványok anyagait egy fájlban, oldalakra bontva, egyértelmű megnevezéssel kérjük. Nem oldalpárban ! ( a kilövő programunkkal csak ebben az esetben tudunk dolgozni )

Az üres oldalak is a megfelelő helyen kell, hogy legyenek ! ( ellenkező esetben a kilövésnél az oldalak elfognak „csúszni” )

A különböző kötési módoknál a gerincvastagságot is figyelembe kell venni.

Méretek: Vágott méret esetén a dokumentum mérete, orientációja egyezzen meg a megrendelésben szereplővel. Kifutó anyag esetén + 3-3 mm-es oldalankénti ráhagyást kérünk. (Kifutó: olyan grafikai és képi elemek, melyek a papír széléig kiérnek, azaz nincs fehér margó. Szerkesztéskor a vágási szélen 3 ill. könyv esetén 5 mm-rel túl kell futtatni a grafikai elemet.

Adathordozók: Anyagát leadhatja FTP-n, DVD-n, CD-n, pendrive-on vagy 10 MB-ig e-mailen. FTP-re feltöltött anyaghoz minden esetben kérünk egy külön e-mailt is az anyagra vonatkozó információkkal, a megrendelésre való utalással ( megrendelés-, árajánlat száma stb.).

 

Kérjük nézze át tartalmilag és nyelvtanilag a küldött grafikai anyagot, mert kollégáink csupán technikailag ellenőrzik a kapott állományokat. A gyártást követően felfedezett tartalmi hibákat (elírások, helyesírási hibák) csak újragyártással tudjuk orvosolni.